Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Adventi vásár Nürnbergben

Kirándulással Bayreuthba és Bambergbe
Azonosító szám: 14620időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2018. december 14., péntek
Fogadó 3***
Program
Egész Európában talán a leg­na­gyobb és leg­fé­nyesebb ka­rá­cso­nyi vásárt Nürnbergben rendezik. Ilyenkor az egész óváros fényárban úszik, a hatalmas főtér tele van árusokkal. Évente több mint kétmillióan látogatnak el ide, nem csak a ka­rá­cso­nyi bevásárlás kedvéért. A mézeskalács, a roston sült kolbász és a forralt bor illata, a kivi­lá­gítás, a fe­lejt­he­tet­len vásári hangulat azt az érzést váltja ki az emberekből, amire karácsonykor vágy­nak. Az egyik szom­szé­dos téren a gyermek­karácsony kere­té­ben a legkisebbeknek külön ka­rá­cso­nyi vásárt rendeznek.

1. nap:
NÜRNBERG
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Ismerkedés a híres adventi vásár hangulatával. Szállás Nürnberg környékén (3 éj).

2. nap:
NÜRNBERG
Városnézés Nürnbergben, Németország műemlékekben egyik leggazdagabb városában. Nürnberg a középkorban a Német-Római Birodalom egyik legfontosabb városa volt, az újonnan megválasztott királyok és császárok itt tartották az első birodalmi gyűlésüket. Évszázadokon keresztül itt őrizték a német-római koronaékszereket. A nagyméretű óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, a Szt. Szébaldusz-templomot, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét.
A városnézés után szabadidő, barangolás a karácsonyi vásárban. Az érdeklődőknek idegenvezetőnkkel lehetőség lesz a Germán Nemzeti Múzeum megtekintésére, mely Németország legnagyobb kultúrtörténeti múzeuma.

3. nap:
BAYREUTH, BAMBERG
Egész napos kirándulás 2 híres történelmi városba, Bayreuthba és Bambergbe. Utazás a Frank-Svájc szép tájain keresztül Wagner városába, Bayreuthba. A közös séta során látjuk a város szép barokk és rokokó palotáit, a híres Őrgrófi Operaházat, majd lehetőség lesz a Wagner-villa vagy a mellette található Liszt Ferenc Múzeum megtekintésére. Liszt Ferenc (Wagner apósa) ebben a házban halt meg 1886-ban. A szabad program után ellátogatunk Liszt Ferenc sírjához is.
Délután városnézés egy ősi püspöki székhelyen, Bambergben, mely az ókori Rómához hasonlóan 7 dombra épült, és Németország azon kevés városai közé tartozik, melyet megkímélt a II. világháború. Csodálatos óvárosa épségben megmaradt, közel 1000 év építészetével ismerkedhetünk a sétánk során. A városnézés fénypontját a folyóparti "Kis-Velence" negyed, a különleges fekvésű, gyönyörűszép városháza és a katedrális jelenti. Ez utóbbi az európai román stílusú építészet remekműve. Benne található a középkori német szobrászat egyik legfigyelemreméltóbb alkotása, a "Bambergi lovas" nevű szobor, mely valószínűleg a mi Szent István királyunkat ábrázolja.

4. nap:
REGENSBURG
Hazautazás a Nürnberg - Linz - Bécs - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Útközben séta a Duna menti Regensburgban, a Szt. Péter-dóm, a középkori kőhíd és a középkori tornyos házak megtekintése. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.
Elhelyezés
Fogadó 3***
Kiegészítő információk
Felszállási lehetőségek:
Székesfehérvár - 5.15
Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
Budapest - 6.30
Déli pályaudvarnál a PRÍMA (CBA) Déli Áruház felőli parkoló
Tatabánya - 7.15
M1 pálya és 1-es út kereszteződése, AGIP (ENI) kút a McDonald's mellett
Győr - 8.00
Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló

Utazás
Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás
3 éjszaka egy hangulatos fogadóban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. A szobák 3 csillagos színvonalúak.

Ellátás
Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Belépődíjak

Az árak tájékoztató jellegűek!

NürnbergAlbrecht Dürer házaEUR 5,-
Germán Nemzeti MúzeumEUR 5,-
BayreuthRichard Wagner MúzeumEUR 6,-
Őrgrófi OperaházEUR 7,-
Liszt Ferenc MúzeumEUR 2,-

Figyelem: Az itt felsorolt programokon a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2018-12-14

időtartam: 3 éjszaka
Fogadó 3***
Részvételi díj58 900 Ft/fő
Félpanzió15 800 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • autó­buszos uta­zást
  • 3 éj­sza­kai szál­lást reggelivel
  • út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást
  • fel­so­rolt progra­mo­kat
  • ide­gen­ve­ze­tést
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • belépődíjakatFélpanziós felár: 15.800 Ft (3 vacsora)
Egyágyas felár: 13.200 Ft
Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás